Luidruchtig onthaal Sinterklaas in Doodstil

DOODSTIL – Bijna traditiegetrouw ontstond er zaterdagmiddag in Doodstil een groot feest bij de brug over het Westerwijtwerdermaartje.

Sinterklaas en zijn Pieten hebben ieder jaar wel een verrassing in het dorp met de mooiste naam van Nederland. Dit jaar werden de kinderen weer gefopt. Terwijl een aantal kinderen de Sinterklaasboot stonden op te wachten bij de traditionele aanlegsteiger kwam er een quad met twee Pieten aanrijden over de Barmerweg. Op hun vraag om Sinterklaas te roepen, riepen de kinderen luidkeels om de Goedheiligman, die vervolgens, voorafgegaan door een hele horde Pieten, in een huifkar het wachtende gezelschap tegemoet kwam rijden.

Er was een hartelijke ontvangst en aangemoedigd door de vrolijke muziek van de DJ-Piet werd er uitbundig meegezongen, gedanst en gesprongen. De Pieten hadden zelfs de oer Hollandse polonaise ingestudeerd en bleken deze dans goed onder de knie te hebben. De kindertjes genoten met volle teugen en kunnen waarschijnlijk nog dagen nagenieten van de grootse ontvangst.

Cookieinstellingen