Malle Pietje probeert kinderen Kantens te foppen

Een brief die afgelopen week in een deftige luchtpostenvelop in Kantens bezorgd werd, zorgde bij de organisatoren van de Sinterklaasintocht voor de nodige verwarring. In de brief stond geschreven dat Sinterklaas per trein in het prachtige dorpje zou arriveren. Nou heeft het dorpje heel veel mooie dingen, maar een station waar een trein zou kunnen stoppen, dat is er niet. Raadselachtig!!!

Zaterdagmiddag verzamelden de kinderen uit het dorp zich bij de Grote Geert, een 8 – kante stellingmolen aan het Westerwijtwerdermaartje. Iemand van de organisatie las de brief voor en de kinderen keken elkaar verbaast aan. ‘Met de trein, dat kan helemaal niet’: gonsde het over de verzamelplaats. Zou Sinterklaas wel komen? Wie had de brief gestuurd? Was het misschien een grap van één of andere grappenmaker?
Het duurde toch wel een beetje lang, zou de brief toch waar zijn en zou Sinterklaas misschien in een ander dorp, met station, aankomen en Kantens overslaan.
De muzikanten van Malletband Uno Animo uit Zuidwolde speelden nog maar eens een vrolijk liedje, de kinderen riepen nog maar eens om Sinterklaas en de mensen van de organisatie begonnen ook zichtbaar ongerust te worden.
Even na half twee bleek alle ongerustheid voor niets te zijn geweest. De pakjesboot kwam in het zicht, met heel veel zwarte Pieten en Sinterklaas. Na een zucht van opluchting zongen de kinderen de Goedheiligman toe. Een Piet hielp de oude bisschop aan wal en begeleidde hem langs de kindjes. Tientallen handjes werden geschud, tekeningen werden overhandigd en de Pieten deelden lekkernijen uit.
Na de eerste begroeting gingen Sinterklaas en zijn Pieten, met in hun kielzog de kinderen, naar dorpshuis
’t Schienvat, waar een gezellig feestje werd gehouden. En de brief? Die was door Malle Piet gestuurd om de kinderen te foppen.
Foto’s staan in de serie boven de tekst.
Sta jij of één van je kinderen op de foto en wil je dat (liever) niet, stuur dan een Whatsapp-bericht naar 0650231841 met vermelding Kantens en nummer van de foto, dan wordt de foto zo snel mogelijk verwijderd.
Cookieinstellingen