Pieten vergeten Sinterklaas mee te nemen naar Onderdendam

ONDERDENDAM – Het was even schrikken in Onderdendam. De pakjesboot, met wuivende zwarte Pieten, legde aan bij dorpshuis Zijlvesterhoek en de kinderen keken reikhalzend uit naar het moment dat Sinterklaas uit de kajuit zou komen. De Pieten keken elkaar vertwijfeld aan en na kort overleg was het duidelijk: de Pieten waren vergeten om de Goedheiligman mee te nemen.

Er werd gezocht naar een passende oplossing, maar een intocht zonder Sinterklaas, dat kon toch niet.
Gelukkig zagen een paar kinderen een scooter over de brug komen met daarop een zwarte Piet en achterop, jawel: Sinterklaas! De Pieten liepen, met in hun kielzog de kinderen, Sinterklaas tegemoet en na een kleine discussie tussen de Sint en zijn medewerkers kon de officiële ontvangst eindelijk beginnen.
Sinterklaas schudde eerst een hulp-Sinterklaasje de hand en nam vervolgens alle tijd om kinderen en ouders te begroeten.
Vervolgens stelden de muziek-Pieten zich op achter de politieauto en stapte Sinterklaas in een golfkarretje. Een mooie rondtocht door het pittoreske dorpje volgde. Na de rondtocht kwam het hele gezelschap weer aan bij het dorpshuis, bekend van eierballen en heerlijke gehaktballen (zie foto), waar een gezellig feestje werd gehouden.
Mee foto’s staan in de serie boven de tekst.
Sta jij of één van je kinderen op de foto en wil je dat (liever) niet, stuur dan een Whatsapp-bericht naar 0650231841 met vermelding Onderdendam en nummer van de foto, dan wordt de foto zo snel mogelijk verwijderd.
Cookieinstellingen