60 jaar trouw in Uithuizen

Wethouder Dijkhuis temidden van het diamanten echtpaar Lietmeijer
Foto: HogelandNieuws

UITHUIZEN – Op 26 november 1959 stapten Johan Lietmeijer en Willie Bos het gemeentehuis van Uithuizen binnen, om er nog geen uur later als getrouwd stel weer naar buiten te komen. Een goede reden voor de met ambtsketen omhangen wethouder Eltjo Dijkhuis en z’n assistente Sharon om het echtpaar – geboren en getogen in Uithuizen – precies 60 jaar later namens de gemeente Het Hogeland te feliciteren.

De nu 85-jarige Johan Lietmeijer is op jonge leeftijd als voeger aan het werk gegaan bij steenfabriek Ceres in Rottum. Tussentijds was hij een periode afwezig en voldeed hij z’n dienstplicht bij de marine.

Later ging hij de bouw in en vanaf z’n 53e levensjaar stapte hij nog over naar een baan in de drainage. Toen hij 59 was kon hij zijn dagelijkse werkzaamheden beëindigen en sindsdien is hij dagelijks te vinden in de fietsenzaak van z’n zoon en schoondochter, die grenst aan z’n woonhuis. Hier verricht hij allerlei hand- en spandiensten. “Ach, valt wel mee. Ik ben aanwezig!” aldus Lietmeijer.

Hij doet dit met veel plezier, net als zijn hobby biljarten. Hier houdt hij zich tot op de dag van vandaag nog actief mee bezig.

Willie Lietmeijer-Bos (80) heeft vanaf haar 16e tot aan het huwelijk – ze was 20 jaar – bij Rodenberg Textiel- en Confectie Industrie in haar woonplaats gewerkt.

Later heeft ze voor een aantal bedrijven het interieur verzorgd. Ze houdt van lezen en maakt graag woordzoekers.

Het diamanten echtpaar Lietmeijer prijst zich gelukkig met 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen./AT

Reacties