Helden redden man uit sloot! (Interview)

Foto: ProNews

WINSUM – Een 71-jarige Winsumer is vrijdagavond te water geraakt langs de Medenerlaan in Winsum. Een lid van scouting Vinchem was op weg naar huis en hoorde hulpgeroep. Na enige aarzeling besloot ze naar het Vinchem te bellen en hulp te vragen. Vijf leden van de vereniging gingen direct naar de opgegeven plaats. Met z’n zessen werden met zaklantaarns de sloten afgespeurd en de man gevonden. Twee bedachten zich geen moment en sprongen in de sloot. Vervolgens werd de man uit het water gehaald en direct toegedekt met jassen.

De man raakte onderkoeld en het ambulancepersoneel besloot om de man met spoed naar het ziekenhuis te brengen. Het is onbekend hoe de man te water kon raken. De politie heeft met de getuigen gesproken. Vanmiddag werd bekend dat de man inmiddels weer op temperatuur is. Hij blijft nog wel een nachtje  ter observatie in het ziekenhuis.

HogelandNieuws zocht de helden op in het verenigingsgebouw van de scoutingvereniging en sprak met ze. “Ach, iedereen had dat gedaan.” “Is toch heel normaal dat we in de sloot sprongen.” “Ik kon wel moeilijk in slaap komen.“Het was wel heel erg koud, maar daar denk je niet aan.” Zo maar wat uitspraken tijdens het gesprek. Misschien typeert dat wel echte helden!

 

Reacties