SpeelgoedActie Minima groot succes

Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – U heeft het vast wel gemerkt: de afgelopen weken werd op veel plaatsen in onze gemeente speelgoed ingezameld om de kinderen van minima-gezinnen ook een mooi sinterklaasfeest te geven. Afgelopen vrijdag was dé dag waar het allemaal om draait en konden de ouders langskomen om speelgoed uit te zoeken.

De afgelopen weken komen we steeds meer in een sinterklaassfeer door de donkere dagen, de Sinterklaasintocht of het Sinterklaasjournaal. Chocoladeletters en pepernoten in de winkels, we kunnen er niet omheen. Voor Hanneke Hoeksema, drijvende kracht achter deze inzamelingsactie, begint het sinterklaasfeest echter al veel eerder. Als iedereen in augustus nog volop geniet van de mooie, warme zomerdagen begint haar bloed al weer te kriebelen en wordt de actie opgestart, want aan de inzamelingsactie zelf gaat een enorme organisatie vooraf. Dit jaar kwam daar nog bij dat de inzamelingsactie in een stichting is ondergebracht: Stichting SAM Het Hogeland (SpeelgoedActie Minima) en ze een Anbi-status heeft aangevraagd, waar veel papierwerk bij komt kijken. Twee weken geleden begon het inzamelen van speelgoed dan echt. Dit is waar het allemaal om gaat, spannend! Stichting SAM heeft gelukkig tientallen vrijwilligers die alles mede in goede banen leiden. Iedere avond werd het speelgoed bij de inleverpunten opgehaald en naar Baflo gebracht, waar ook weer vrijwilligers klaar stonden om het alvast grofweg voor te sorteren. Afgelopen week is er vervolgens door iedereen hard gewerkt om de grote zaal van Zalencentrum Concordia in Baflo om te toveren tot één groot speelgoedpakhuis.

Vrijdag, even voor tienen. Met een gevoel van trots en dankbaarheid naar alle lieve mensen die weer zoveel moois hebben gegeven, kijkt iedereen nog even in het rond. Nu gaat het beginnen; hier doen we het allemaal voor. Buiten staan al mensen te wachten tot de deur opengaat. Hanneke neemt plaats bij de deur om alles in goede banen te leiden en dat zal de hele dag zo blijven. Ze heeft oog voor alles en iedereen en geeft antwoord op vele vragen. In de zaal zijn opnieuw vrijwilligers druk bezig om mensen te helpen, waar nodig. Als om zes uur de deur dicht gaat, is iedereen moe, maar voldaan. Dit was het! Voor de organisatie is er dan nog veel te doen, want al het overgebleven speelgoed moet opnieuw door de handen om te sorteren voor andere goede doelen. Op zaterdag rond de middag was de zaal eindelijk leeg en was de inzamelingsactie 2019 officieel achter de rug. Hanneke loopt op haar allerlaatste benen als ze thuis nog alle winnaars van de loterij belt, om te vertellen dat ze hebben gewonnen. Diverse ouders kunnen deze (grotere) cadeaus zelf ophalen, maar bij anderen brengt Hanneke het ook nog langs. Wat een topper!

 

Dit jaar heeft Stichting SAM Het Hogeland voor 291 kinderen (en hun ouders) een heerlijk avondje kunnen garanderen. Sinterklaas zou supertrots zijn!

Reacties