GrasPop maakt weer namen bekend

Vannstein
Vannstein
Foto: GrasPop

BAFLO – De programmeurs van GrasPop laten met trots weten dat Electric Hollers, Vannstein en Van Dik Hout op zaterdag 23 mei 2020 op het podium staan tijdens de 29 editie van het festival. Voor de twee eerstgenoemde bands is het de eerste keer. Van Dik Hout stond al eerder op Graspop.  

De verscheidenheid aan muziekstijlen zorgt er weer voor dat iedereen aan z’n trekken zal komen. We stellen de bands even voor.

ELECTRIC HOLLERS

Electric Hollers is een blues/rock-sensatie uit Noord-Nederland. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden.

De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After en bracht in 2018 hun eerste plaat ‘Rise’ uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op met als hoogtepunten een finaleplaats van de Dutch Blues Challenge in het  voorprogramma van Ten Years After.

Voor een impressie van de band klik hier

VANNSTEIN

Vannstein is een sensationele Rammstein tribute band uit Nederland, die qua klank uiterst dicht in de buurt van de originele band komt. Opvallend aan Vannstein is, dat niet alleen de muziek identiek klinkt, maar ook dat de bandleden bijzonder veel op de echte leden van Rammstein lijken. Rammstein zou niet compleet zijn zonder zijn spectaculaire show, en daarin weet Vannstein zich ook goed te vinden. Ze weten zelfs de meest doorgewinterde Rammstein fan te overtuigen, en te verwennen met de allerbeste songs van Rammstein. Aangezien Vannstein in korte tijd een zeer goede naam heeft weten te vestigen, wordt de band inmiddels gezien als de beste Rammstein tribute act van Nederland, Frankrijk en België en worden steeds meer (lands)grenzen overschreden. Ervaar Rammstein zoals Rammstein het zelf bedoeld heeft!

Voor een impressie van de band klik hier

VAN DIK HOUT

Er zijn maar weinig bands die het meer dan een kwart eeuw volhouden. Grootste hits – voornamelijk uit de beginjaren – van Van Dik Hout zijn Stil in mij, Alles of Niets, Laat het Los en Pijn (samen met Rock ’n Roll Junkie Herman Brood). Het aantal bands dat na zo’n periode nog altijd met de gretigheid van een jonge hond musiceert, is helemaal op één hand te tellen. Van Dik Hout is zo’n zeldzaamheid. Een Nederpopinstituut dat trots is op het muzikale verleden, maar altijd vooral vooruit is blijven kijken. Het album Eén Nacht Eeuwigheid is de nieuwe sprong voorwaarts.

Met de hit Eén Nacht Eeuwigheid heeft Van Dik Hout de grootste radiohit in jaren gescoord. De titelsong van hun nieuwe album is daarmee direct uitgegroeid tot een nieuwe klassieker in hun toch al imposante oeuvre vol Nederpopklassiekers. Dit in een jaar dat deels ook in het teken heeft gestaan van de 25ste verjaardag van hun iconische debuutalbum en een bijbehorende jubileumshow in Koninklijk Theater Carré. Door terug te kijken en de balans op te maken, kolkt de band weer van energie. Vanuit het land is de vraag naar optredens groter dan ooit, de band is op een nieuw piekmoment beland. “Voor ons is 2019 een kantelmoment. Het is een jubileumjaar, maar vooral ook het jaar waarin we weer verder de toekomst in stappen”, zo stelt Van Dik Hout-frontman Martin Buitenhuis. “We zijn supertrots op onze geschiedenis, genieten van de erfenis die we hebben opgebouwd. Maar de toekomst is het meest belangrijk. Nog altijd. Elk album voelt als een nieuwe ronde. Elke keer leggen we de lat hoger om te zien of we ’m kunnen aantikken. Zo ook op ons nieuwe album Eén Nacht Eeuwigheid. Ditmaal met hernieuwd besef wat we in handen hebben. Dat is ons zo veel waard, dat mogen we niet verkloten.”

Voor een impressie van de band klik hier

EERDER WERD DE BAND DAREDEVILS – VORIG JAAR DE AFSLUITER VAN HET FESTIVAL – AL VASTGELEGD

Voor een impressie van deze band klik hier

Cookieinstellingen