Dorpsbudgetten zijn in aantocht

Foto: Archief HN

HET HOGELAND – Er komt voor de komende drie jaar een budget voor dorpsinitiatieven beschikbaar van 900.000 euro. De gemeenteraad moet woensdag nog met het voorstel van b. en w. instemmen.

Afgelopen voorjaar is besloten dat de opbrengst van de OZB-belasting een fonds wordt ingesteld waar dorpen initiatieven mee kunnen betalen. Het gaat hier om de reguliere dorpsbestuurders en hun plannen maar activiteiten buiten dat kader komen ook voor steun in aanmerking. Wie op dit fonds een beroep doet zal moeten aantonen dat er draagvlak voor het plan in het dorp is. Ook moet men aangeven hoeveel men zelf aan het project bijdraagt. Dit dorpsbudget bedraagt per kalenderjaar bedraagt € 13.500 plus een toelage van € 3,75 per inwoner.

Verstrekking van subsidie vindt plaats op volgorde van ontvangst van complete aanvragen, totdat het vastgestelde subsidieplafond van het dorpsbudget is bereikt. Indien het vastgestelde subsidieplafond dreigt te worden overschreden of wordt overschreden als gevolg van het aantal aanvragen dat op dezelfde dag wordt ontvangen, worden de aanvragen die op die dag ontvangen zijn, door middel van loting gerangschikt.

Cookieinstellingen