Sterk verbeterde Hooilandseweg officieel geopend

Foto: Kor Berghuis

ROODESCHOOL – Maandagmiddag is de heringerichte Hooilandseweg in Oosteinde – Roodeschool onder grote belangstelling van de inwoners officieel geopend door de gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder Eltjo Dijkhuis. Een weg met een lange geschiedenis.

De vernieuwde Hooilandseweg is verkeersveiliger en verbetert ook de uitstraling van de aanliggende dorpen Roodeschool en Oostereinde. Er is meer groen en ruimte voor fietsers en voetgangers. De komende weken worden de laatste afrondende werkzaamheden uitgevoerd.

Sinds mei van dit jaar is er gewerkt aan de Hooilandseweg. Hier ging een lange voorbereiding aan vooraf. Het project kostte ruim drie miljoen euro en is door de provincie Groningen en de gemeente Eemsmond/Het Hogeland gezamenlijk uitgevoerd.

Verantwoordelijk wethouder Eltjo Dijkhuis feliciteerde Roodeschool en Oosteinde met de nieuwe weg die hij ‘een aanwinst en een visitekaartje’ voor beide dorpen noemde. “De, wat wel genoemd wordt, ‘lelijkste dorpsstraat van Nederland’ is opgefleurd en de verkeersveiligheid heeft een flinke oppepper gekregen”, stelde Dijkhuis.

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk: “Dat ben ik roerend met wethouder Dijkhuis eens! En kijk eens wat we samen kunnen bereiken. En met samen bedoel ik natuurlijk ook met de dorpen en hun inwoners”.

Vanuit de inwoners kwamen enkel positieve reacties. Het doel om de snelheid er wat uit krijgen lukte deze middag vrij aardig. De openingshandeling – met een A-Ford door een doek rijden – mislukte een beetje, omdat of de A-Ford te langzaam reed of dat de wind te hard waaide.

Foto: Kor Berghuis

Een paar minuten na de opening liet een politieauto met toeters en bellen zien dat er in geval van calamiteiten de weginrichting geen belemmering geeft voor hulpdiensten. Het zal zeker voor de gebruikers een stuk gewenning zijn, maar het is zeker een verbetering ten opzichte van wat het was.

Cookieinstellingen