Django Wagner en Jannes naar Hogelandster Piratenfestijn

DJANGO WAGNER op Graspop 2016
DJANGO WAGNER op Graspop 2016
Foto: Ricardo Damminga Fotografie

BAFLO/RASQUERT – De organisatie van stichting Graspop heeft weer een aantal klinkende namen kunnen strikken voor het jaarlijkse Hogelandster Piraten Festijn. Na de uitverkochte editie van afgelopen jaar heeft de organisatie voor de 3e editie – op 16 mei 2020 – vooralsnog Jannes, Django Wagner, Zanger Klaus en Starkoo weten te strikken.

“De opzet zal bijna hetzelfde zijn. Tal van artiesten zullen beurtelings het podium betreden. De avond krijgt wel een wat meer ‘Hollandse Avond’ karakter om op deze manier het repertoire wat te verbreden”, aldus Peter Buurma van de organisatie. Het evenement zal net als de jaarlijkse pubquiz en Graspop plaatsvinden op het ijsbaanterrein te Rasquert.

JANNES is een vaste gast tijdens het Mega Piraten Festijn, waar hij sinds november 2004 optreedt. Door de presentator aldaar wordt hij de koning der Piraten genoemd. Bekende nummers van de Emmenaar zijn o.a. ‘Een Beetje meer’ en ‘Ga maar weg’. Op 15 juni 2012 kwam het album Op volle kracht uit en trad Jannes op in een uitverkocht Ahoy Rotterdam voor in totaal 15.000 mensen. Ook werd hij nog genomineerd in categorie Beste Zanger en Beste Album bij de Buma NL Awards. Op 2 juni 2016 verscheen het album Gevoel van samen zijn. Op 7 oktober 2017 vierde Jannes zijn 15-jarig jubileum met een stadionconcert in GelreDome. Jannes is vandaag de dag nog een graag geziene gast op piraten feesten, vandaar na het optreden van vorig jaar weer op veler verzoek in Rasquert te bewonderen. Jannes was ook vorige jaar aanwezig (zie foto’s) op het Hogelandster Piraten Festijn. Wegens groot succes geprolongeerd zullen we maar zeggen.

DJANGO WAGNER werd geboren op een woonwagenkamp en groeide op in een muzikale zigeunerfamilie. Hij is zestalig en spreekt voornamelijk zijn eigen zigeunertaal. Wagner woont sinds 1981 in het Brabantse dorp Nuenen. Naast zijn solocarrière is Wagner sinds 2017 onderdeel van de zangformatie Echte Vrienden.

Het eerste album van Django is uitgebracht bij Discount Music getiteld Teddy Bear tot nu toe onbekend album maar pas na de debuutsingle Kali werd als single uitgebracht bij Berk Music. Voor deze single werd een samenwerking aangegaan met het Rosenberg Trio. Eind 2009 verscheen het debuutalbum van Django Wagner met als titel Kali. Dit album bevat de gelijknamige single, Mooie Blauwe Ogen, Maar Toch Blijf Jij Me Trouw, Ik Geniet Zo Van Het Leven en Mijn Naam Dat Is Marina, dat een plaats verwierf in de Nederlandse Single Top 100. In april 2011 verscheen zijn tweede album, met als titel Mijn Gevoel.

In februari 2013 won hij de Gulden Vedel vanwege zijn populariteit bij het dansschoolpubliek en zijn vele dansbare hits. In maart 2015 ontving hij een Edison in de categorie volksmuziek.

Django was al eens eerder te gast in Rasquert. Dat was op Graspop 2016, wat overigens een zeer succesvol optreden was te midden van alle rockgeweld.

Naast bovengenoemde zangers zullen ook Zanger Klaus – ook de eerste editie aanwezig – en Starkoo het podium beklimmen deze avond. Andere namen volgen nog.

 

Cookieinstellingen