Nieuwe regeling subsidie voorschoolse educatie

IKC De Wierde Adorp
IKC De Wierde Adorp
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – Het college van b. en w. heeft de ‘Subsidieregeling Peuteropvang en Voorschoolse Educatie 2020’ vastgesteld. Kindcentra in de gemeente Het Hogeland kunnen vanaf 2020 een aanvullende subsidie van vijfduizend euro aanvragen voor zogenaamd ‘voorschoolse educatie’.

Daarnaast kunnen zij subsidie aanvragen voor het aanbod voor peuters vanaf 2 jaar die niet onder de Kinderopvangtoeslag vallen. en voor peuters vanaf 2,5 jaar die op basis van een indicatie recht hebben op een aanvullend educatief programma.

Het college verwacht met de subsidieregeling de voorschoolse educatie een kwaliteitsimpuls te geven. Leerachterstanden kunnen bijtijds worden opgemerkt en worden voorkomen. Daarmee wordt de doorstroming naar de basisschool verbeterd en nemen kansen voor peuters toe.

De regeling is tot stand gekomen in nauw overleg met onder meer de kindcentra in de gemeente en het basisonderwijs. Een vergelijkbare regeling bestond al sinds 2019 maar de nieuwe regeling is beter toegankelijk. Voor de subsidie komen alleen geregistreerde kinderopvangorganisaties in de gemeente in aanmerking.

Cookieinstellingen