Eigenaren van Lutje Potje eerste winnaars gemeentelijke prijs voor sociale bedrijven

Foto: HogelandNieuws

Winsum – Lisanne van der Bijl en Jeroen van der Schaaf zijn de eerste winnaars van de gemeentelijke prijs voor sociaal ondernemen. De eigenaren van het bedrijf Lutje Potje in Saaxumhuizen krijgen deze prijs voor hun streven mensen met een afstand tot de arbeidswerk aan regulier werk te helpen. De prijs werd gisteren in de Blauwe Schuit uitgereikt. 

Lutje Pot vervaardigt babyhuisjes. Dat zijn hutjes om baby’s buiten te rusten in te leggen in het voorjaar en de winter. “Het maken van zo’n huisje kun je in stukken delen. We zoeken uit wat iemand wel en niet kan. We zijn er dit jaar mee begonnen en hebben nu vier mensen die bij ons werken naar gelang wat ze aan kunnen.”

Wethouder Mariette de Visser die sociale zaken in haar portefeuille heeft zegt over de prijs: “Het is de eerste keer en we willen er sociaal ondernemende bedrijven mee in het zonnetje zetten. Het is als erkenning bedoeld voor het streven om mensen met een achterstand toch een reguliere werkplek te bezorgen. We steunen dit vanuit Werkplein Ability.”

Lisanne van der Bijl zegt dat ze apetrots is op deze prijs. Wethouder Wethouder Visser voegt er aan toe: “Ik ben wel een beetje speciaal trots. Het babyhuisje is jaren geleden door dokter Posthumus uitgevonden. Posthumus was huisarts in Eenrum, en dat is jaren mijn woonplaats.”

Cookieinstellingen