Onzichtbaar zebrapad in Uithuizen zal verdwijnen

Foto: HogelandNieuws

“Onze gemeente heeft een primeur: een zebrapad dat onzichtbaar is,” zo stelde Roelf Torringa, de fractievoorzitter van GemeenteBelangen in de raad. Het gaat om het zebrapad op de De Snik, de net opgeleverde boogbrug in Uithuizen.

Er is een groots werk in uitvoering in Uithuizen, het upgraden van het winkelgebied en in dat kader is de oude platte brug over het Boterdiep vervangen door een boogbrug zodat kleine boten er onder door kunnen en het haventje kunnen bereiken dat weer wordt uitgegraven. Wat blijkt? Er is een zebrapad geschilderd op de boog van De Snik. Wie de brug vanaf de J. Cohenstraat benadert ziet niks bijzonders totdat men op de brug plotsklaps een zebra ontwaart. Wie de brug oprijdt komende vanaf de Menkemaweg, ziet vlak voor de brug de strepen liggen. Met waarschuwingsbord.

“Is dit een uniek ding, een geheime zebra?” vroeg Torringa aan wethouder Eltjo Dijkhuis. En hij oogstte er wel enige hilariteit mee in de raad.

Dijkhuis was klip en klaar: “Dit is een blamage. Op de oude brug was een zebra en die is klakkeloos overgenomen. Ik heb er al ettelijke reacties op gehad en de zebra wordt een eindje verderop opnieuw aangelegd. Het is hier geen Zuid-Limburg waar je op een heuvel wel een zebra kunt leggen.”

Cookieinstellingen