Klachten provinciale weg: “Daar is gewenningstijd voor nodig”

Foto: Auwert Postmus

ADORP – De wegverlichting in Adorp, de wegmarkeringen, de bocht bij het Van Starkenborghkanaal, vluchtheuvels die moeilijk zichtbaar zijn, Rudmer Veenwijk van het CDA stelde klachten over de reconstructie van de provinciale weg in de gemeenteraad aan de orde.

Het gaat om de renovatie van de N361, de weg vanaf Noorderhogebrug tot aan Lauwersoog. Er leven klachten over de hinderlijke situaties die de weg nu oplevert in de eerste fase, tot Adorp en Veenwijk vroeg wethouder Blok daarnaar.

Harmannus Blok: “In het algemeen is men tevreden over het project. Het is iets nieuws en daar is gewenningstijd voor nodig. Er zijn veel partijen bij betrokken. De verlichting bijvoorbeeld is een zaak van Enexis. De naweeën moeten worden opgelost en als gemeente houden we de vinger aan de pols bij de aanloopproblemen.”

Als alles goed gaat wordt vandaag een aantal noodmasten vervangen door reguliere verlichting. Er komt zeker verlichting bij de bocht aan het Van Starkenborghkanaal, zo laat de provincie weten.

Cookieinstellingen