Boerenbijeenkomst in de Eemshaven (filmpje)

Foto: HogelandNieuws

EEMSHAVEN – De actiegroep Farmers Defence Force riep dinsdag boeren op om vandaag (woensdag) geen actie te voeren. De oproep volgde op een vonnis van de kortgedingrechter, die dinsdag  bepaalde dat acties bij distributiecentra van supermarkten niet mochten uitdraaien op blokkades.

Via boerenappgroepen werd dinsdagavond duidelijk dat de boeren vandaag toch op andere manieren  aandacht wilden proberen te vestigen op hun problemen. In het hele land werden ‘acties’ uitgevoerd. De grensovergang bij Nieuweschans werd gedeeltelijk geblokkeerd, trekkers reden over snelwegen, boeren eisten objectieve berichtgeving van de media. Nergens liepen ‘acties’ uit de hand, de politie deelde wel een aantal bekeuringen voor verkeersovertredingen.

Een groep boeren uit Vlagtwedde en omgeving trokken met trekkers naar de Eemshaven. Rond de 250 trekkers uit Duitsland sloten zich bij de groep aan. De tocht ging via de A7 richting Groningen.  Daar werd via de N46 koers gezet naar de Eemshaven. In de Eemshaven werden de trekkers op grote parkeerplaatsen neergezet en bespraken de Nederlandse en Duitse boeren de problemen waar ze voor staan. Van actievoering was in de Eemshaven geen sprake. De boeren bleven tot een uur of drie en keerden daarna huiswaarts. Het overige verkeer had last van langzaam rijdend of stilstaande trekkers.

Lees ook: Boeren zijn RTV Noord helemaal zat

 

Cookieinstellingen