Presentatie futuristisch plan voor vervallen Bobenco-terrein

Het Bobenco-terrein anno 2019
Het Bobenco-terrein anno 2019
Foto: Archief HN

WINSUM – De belangstelling voor het futuristische plan op het vervallen Bobenco-terrein aan de Trekweg naar Onderdendam groeit gestaag. Uit de reacties blijkt mede dat dit zeker een toeloop van toeristen waarborgt en waar de hele Winsumer middenstand op in kan spelen.

Het is een doorn in het oog voor vele Winsumers hoe dit terrein erbij ligt. Voor zover bekend zijn er tot dusver geen plannen om dit aan te pakken en is het futuristische plan van Anton Teuben nu het eerste alternatief.

Er vanuit gaande dat het plan wordt gerealiseerd, dan is de invulling al vrijwel rond. Voor de eerste verdieping met winkelruimtes, als het op deze wijze wordt verwezenlijkt, is grote belangstelling, evenals de zes appartementen op de tweede etage. Het Schumann-instituut komt op de derde etage waar ook de expositie van de ontdekkingen van Teuben en oud-medewerkers worden tentoongesteld. Hier wordt ook aandacht besteed aan de bijzondere historie, gebeurtenissen, ontdekkingen, het boek van Jack Versteeg (950 jaar Winsum), de historische bibliotheek van Alfred Maring en feiten en verhalen van vele Groningers.

Dinsdagavond 25 februari 2020 wordt dit bijzondere plan in zalencentrum De Hoogte gepresenteerd.

Voor een artist impression klik hier

Cookieinstellingen