Kunstwerk ‘Levenslicht’ komt naar Het Hogeland

Foto: Archief HN

HET HOGELAND – Het college heeft besloten deel te nemen aan de nationale herdenking op 27 januari Dan worden de 104.000 Joden, Roma en Sinti herdacht die in de Tweede Wereldoorlog het leven lieten onder het Nazi-regime. De herdenking op 27 januari is onderdeel van de viering van 75 jaar bevrijding.

Met het tijdelijke monument ‘Levenslicht’ wil het Nationaal Comité 4 en 5 mei de aandacht vestigen op het feit dat de vervolgde bevolkingsgroepen uit het hele land afkomstig waren.

Een groep inwoners is momenteel bezig met het voorbereiden van de herdenking rondom het monument op 27 januari. De herdenking wordt geopend door burgemeester Henk Jan Bolding. Scholieren worden betrokken door een gedicht of een verhaal voor te dragen en de namen van de 218 slachtoffers op te lezen die door de gemeente Het Hogeland zijn geadopteerd. De herdenking wordt afgesloten met muziek en zang. Na afloop kan de synagoge in Winsum worden bezocht.

De herdenking op 27 januari is een van de vele activiteiten die in het kader van 75 jaar bevrijding in Het Hogeland worden voorbereid.

Cookieinstellingen