Provincie geeft gemeente Het Hogeland normaal financieël toezicht

Foto: Unlimited.

HET HOGELAND – Het bestuur van de provincie Groningen heeft de begroting voor 2020 van de gemeente Het Hogeland goedgekeurd. De goedkeuring gold ook voor de gemeente het Oldambt die op het nippertje de zaak op orde kreeg.

Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de provincie, ziet toe op het financieel beleid van de gemeenten. Als het verkeerd gaat krijgt een gemeente preventief toezicht opgelegd. Dat komt neer op zware controle op de uitgaven. Een reeks gemeenten in de provincie Groningen kampt met financiële hobbels. Deze komen vooral voort uit de uit de klauw lopende uitgaven voor de jeugdzorg. Ook hebben ze te maken met de kosten die voortkomen uit de reeks van samenvoegingen van de gemeenten in deze provincie.

Hoewel de financiële situatie van Het Hogeland als zorgelijk is aan te merken, heeft het gemeentebestuur het gewone toezicht van de provincie verworven. Wat iets zegt over het vertrouwen dat men in het provinciehuis heeft in de financiële handel en wandel van Het Hogeland./bm

Cookieinstellingen