Schrijfatelier voor kinderen over “Wat bracht ons 2019?”

Foto: Archief HN

WINSUM – Op zaterdag 4 januari verzorgt Myriam Roelandt – ‘writer in residence’ van het KinderBoekenHuis in Winsum – samen met de illustrator Kris van ’t Klooster een workshop in het teken van de jaarwisseling.

Er worden wensen geschreven, beschreven en getekend. Het kan dan gaan over de relatie tussen tekst en illustratie, die steeds belangrijker is geworden voor het kinderboek. Kris van ’t Klooster is een groot regionaal talent uit Toornwerd. Zij tekende letterlijk en figuurlijk voor de illustraties van een van de boeken van Myriam Roelandt die met het Hogeland te maken hebben: Sprookjesthee. Het verhaal in dit boek, draaiend om de Theefabriek in Houwerzijl, is een sprookje van alle tijden over thee en over betovering.

Het schrijfatelier van 4 januari vindt plaats in het KinderBoekenHuis, Kerkpad 2 9951 EP Winsum. Het is gratis toegankelijk voor kinderen van 6 tot 16 (en hun ouders) en duurt van 11.30 tot 13u. Graag wel even aanmelden op [email protected] of [email protected], want het aantal plaatsen in beperkt.

Reacties