Honderden op zoek naar Goed Nieuws

WINSUM – Zondag 22 december was de jaarlijkse Kerstlichtjestocht in Winsum. De Protestantse Gemeente Winsum Halfambt en de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk Winsum organiseerden de Kersttocht.
De tocht, die door honderden werd gelopen, begon bij het wandelpad naast het grasveld bij camping Marenland. Er was een route uitgezet met waxinelichtjes in glazen potten. Molen De Ster, de Centrumkerk en de Torenkerk waren onderdeel van de tocht.
De mooi verlichte ster in de bovenste wiek van molen De Ster was, als een soort baken, bijna de hele route te zien.  Vanaf de krans van molen De Ster klonken muziek en prachtig gezongen kerstliederen.
In een gedeelte van de schuur aan de Molenstraat kreeg de 3 maanden oude Izanne de meeste aandacht. Veilig in de armen van haar moeder, gadegeslagen door haar vader en gewikkeld in doeken hoefde het kleine meiske niet meer te doen dan lekker slapen, maar haar aanwezigheid visualiseerde het Kerstverhaal ultiem.
Vlak voor het eindpunt op het Dorpsplein deelden een aantal jongeren sterretjes uit. Dat er een hele partij in één keer tegelijk afbrandde gaf even schrik, maar de jongens reageerden adequaat en doofden het vuurtje.
Op het Dorpsplein was Glühwein voor de ouders, warme chocolademelk voor de kinderen en er werden kerstkransjes uitgedeeld. Rond de kerstboom werd de tocht nog even met lovende woorden nabesproken.
Goed nieuws 

Goed nieuws, zongen de engelen 
in het donker van de nacht
Goed nieuws, hoorden de herders
in het stille veld op wacht.
Goed nieuws, zagen de wijzen,
een ster die scheen met kracht.
Teken van een Koning
op wie de wereld wacht.
Goed nieuws, zo schreef de schrijver,
voor mensen groot en klein
door Hem zal deze wereld
nooit meer dezelfde zijn
.
Goed nieuws kwam als een kindje,
zo kwetsbaar en zo teer.
God die bij ons wil zijn
ook nu ja, keer op keer.
Goed nieuws kan klein beginnen,
maar stilletjes werkt het door
God is iets groots begonnen,
zien wij het lichtend spoor?
Ruth Renooij

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen