Oliebollen Rood Zwart Baflo zeer gewild

BAFLO – Om twee uur vannacht was oud-voorzitter Jan Bolt al drukdoende met het bakken van oliebollen op het terrein van voetbalvereniging Rood Zwart Baflo. “We zijn wat eerder begonnen dan vorig jaar, want het aantal bestellingen is dit jaar aanzienlijk meer. Ruim 5000 oliebollen en  krentenbollen, tegen 2500 vorig jaar en 500 appelflappen, 100 meer dan een jaar geleden”, aldus de geroutineerde oliebollenbakker vanuit de gesponsorde oliebollenwagen.

Het is alweer voor het 16e jaar op rij dat de voetbalvereniging de traditionele oudejaarslekkernijen bereidt en met de verkoop de clubkas spekt. Jan Bolt heeft hulp van Willem Jan Rispens en Jaap de Vries, die ervoor zorgen dat het beslag gemaakt wordt en de bestellingen klaar worden gemaakt.

Later in de nacht komt er nog versterking en hoopt men tegen 10.00 uur de klus te hebben geklaard.

Naast de bestellingen gaan de oliebollen ook in de verkoop bij een kraampje die staat opgesteld in COOP Verstraete aan de Heerestraat. Daarnaast kan men vanaf 11.00 uur bij de voetbalvereniging aan De Kievit ook nog oliebollen halen. Op=Op.

Uiteraard gaan er ook weer oliebollen naar zorgcentrum Viskenij in het dorp. Jan Bolt: “Als tegenprestatie zullen de bewoners 25 kilo aardappelen schillen voor de stamppotbuffet voor de nieuwjaarsvisite van de plaatselijk voetbalvereniging op 4 januari. Sociale betrokkenheid heet dat toch? Ha ha.”/AT

Cookieinstellingen