Open dag ‘jarige’ Terra Winsum

Foto: Terra Winsum

WINSUM – Rondkijken, vragen stellen, sfeer proeven… Terra Winsum organiseert op woensdag 22 januari een open dag voor vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs. Leerlingen en ouders zijn van harte welkom.

Terra Winsum is een begrip in de wijde omgeving. Afgelopen december bestond de school maar liefst 80 jaar! Destijds werd in Winsum de Christelijke Lagere Landbouwschool opgericht, maar de naam Landbouwschool is al lang verleden tijd.

Eerst veranderde de naam in Christelijke Lagere Agrarische School, ofte wel de CLAS, gevestigd aan de Warfstraat in Winsum. Ook het onderwijs veranderde door de jaren heen. Het lager landbouwonderwijs werd voorbereidend middelbaar onderwijs (vmbo) en bood een veel breder onderwijsaanbod. De naam van de school veranderde in ‘Groene School’ en leerlingen konden na het vmbo-groen uitstromen naar alle mogelijke richtingen in het mbo. Daarnaast bood de school leerwegondersteuning (lwoo) aan.

Veel buiten bezig

Dit brede onderwijsaanbod wierp zijn vruchten af en de school aan de Warfstraat groeide uit zijn jasje. Daarom kwam er een nieuwe school aan de Hamrik. De school bleef echter groeien en er werd een tweede locatie gebouwd, eerst tijdelijk tussen Sauwerd en Adorp en daarna aan de Onderdendamsterweg 43a in Winsum. Ook het onderwijsaanbod werd nog weer uitgebreid. Zo is de school nu bij iedereen bekend als Terra Winsum met de onderwijssoorten vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs. Bij Terra Winsum zijn leerlingen naast de theorielessen veel buiten bezig en leer je van alles over de natuur en de wereld. De natuur is namelijk heel belangrijk op deze school. Tijdens de open dag krijgen leerlingen en ouders/verzorgers informatie over de school en is er volop de gelegenheid om sfeer te proeven. Er zijn allerlei activiteiten waardoor bezoekers een goed beeld krijgen van de lessen én activiteiten die bij Terra gegeven worden. Daarnaast is er alle gelegenheid om kennis te maken met docenten en vragen te stellen aan leerlingen.

Vmbo-groen

Terra vmbo-groen is een veelzijdige opleiding. Binnen het vmbo-groen zijn er verschillende leerwegen die aansluiten bij de capaciteiten van de leerling. Natuurlijk zijn er theorievakken, maar daarnaast zijn er veel praktische projecten én stages! Dat betekent meekijken bij allerlei interessante organisaties en bedrijven.

Het Groene Lyceum

Het Groene Lyceum is een leerroute voor leerlingen die goed kunnen leren én praktisch ingesteld zijn. Het is voor leerlingen met een tl/havo, havo of havo/vwo advies. In zes of vijf jaar sluit je het Groene Lyceum af met een mbo-diploma op niveau 4. Daarmee hebben de leerlingen dus een startbewijs voor het hbo. Verschillende beroepen staan centraal op het Groene Lyceum; onder andere door de verschillende stageperiodes.

Praktijkonderwijs

Aan de Onderdendamsterweg zit de locatie voor Praktijkonderwijs van Terra Winsum. Het is een overzichtelijke en ruime locatie, waarin ook weer de natuur een belangrijke plek inneemt. De meeste leerlingen zitten vijf jaar op Praktijkonderwijs, soms een jaartje langer.

Open Dag Terra Winsum

Woensdag 22 januari van 13.30 – 17.00 uur en van 18.30 – 21.00 uur.

Locatie Hamrik: vmbo-groen en het Groene Lyceum

Locatie Onderdendamsterweg: Praktijkonderwijs

Reacties