Presentatie Vietnam en leren van cultuurverschillen

Yen Nguyen
Foto: Colourful Het Hogeland

BEDUM – Maandagavond 13 januari zijn inwoners in en om Bedum van harte welkom in activiteitencentrum De Meenschaar om te komen luisteren naar- en te leren van een kleurrijke presentatie over Vietnam door Yen Nguyen. Onbekend maakt onbemind. Wie zijn naasten kent, kan er meer begrip voor opbrengen.

De dertigjarige Yen neemt ons mee naar haar geboorteland. Ze leert ons alles over de tradities, het eten en de cultuur. Ook vertelt zij hoe ze haar komst naar Nederland heeft ervaren en aankijkt tegen de nuchtere Groningse cultuur.

Na een korte pauze gaat u onder leiding van leerlingen van het Noorderpoort College uit Groningen, interactief aan de slag in een digitale quiz. Neem daarom uw smartphone mee. Deze quiz hebben de leerlingen speciaal voor Colourful het Hogeland ontwikkeld met Kahoot!. Wat weet u van andere culturen? Hoe goed kent u nieuwe Nederlanders eigenlijk? De leerlingen stellen u allerlei vragen, waarop u direct kunt reageren op uw telefoon of tablet. De scores worden live bijgehouden en zijn op scherm te zien.

Na afloop van de quiz is er gelegenheid om vragen te stellen, de resultaten met elkaar te bespreken en ervaringen te delen.

Waar: Activiteitencentrum De Meenschaar, Kapelstraat 9, 9781 GK BEDUM

Wanneer: Maandag 13 januari 2020, 19.30 – 21.30 uur

Programma

19.15 uur  Inloop

19.30 uur  Presentatie over Vietnam door Yen Nguyen

20.30 uur  Pauze met koffie en thee

20.45 uur  Digitale quiz over cultuurverschillen door Noorderpoort college

21.15 uur  Ervaringen delen, reageren en van elkaar leren

21.30 uur  Afsluiting

Colourful Het Hogeland

Colourful Het Hogeland signaleert dat (nieuwe) inwoners van onze gemeente elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten. Ook is het voor nieuwkomers vaak een lange en moeilijke weg om de taal te leren en een weg te vinden in onze samenleving.

Colourful Het Hogeland helpt mensen met buitenlandse ‘roots’ zich welkom en thuis voelen. Dat doen we door mensen tijdens allerlei activiteiten in contact te brengen met dorpsgenoten en lokale instellingen en bedrijven. Zo kunnen ervaringen worden gedeeld en ontstaat begrip voor elkaar. Colourful biedt perspectief in persoonlijke levens en in de lokale samenleving.

Reacties