Nieuwe brandweerauto voor Winsum

WINSUM – Brandweerkorps Winsum heeft een nieuwe brandweerauto in gebruik genomen, een DAF LF320FA, 19 tons chassis met een Godiva HD-LD pomp. De nieuwe taatitaatoe heeft een tank waaruit 3000 liter water kan worden gespoten. De nieuwe auto vervangt de auto die 19 jaar dienst heeft gedaan, maar dringend aan vervanging toe was.

De oude brandweerauto rukte symbolisch voor de laatste keer uit voor zijn plaats werd ingenomen door de nieuwe. De nieuwe auto is voorzien van de allernieuwste snufjes en veiligheidsvoorzieningen.
Brandweer Winsum maakte van de officiële overdracht een feestje. Burgemeester Henk Jan Bolding was aanwezig. Brandweerautospotters kwamen de nieuwe auto bewonderen en een aantal leden van de korpsen Bedum en Baflo kwamen een kijkje nemen. In de kazernegarage werd een ‘receptie’ gehouden met toespraakjes, drankjes en hapjes. De brandweerlieden van Winsum glunderden van trots en regelmatig kwam er een doekje uit de broekzak om een dof plekje of vuiligheidje van de rode lak te vegen.

Reacties