Computerbank weer een jaar succesvol

Foto: Tootsy

De Computerbak Het Hogeland heeft afgelopen jaar 24 personal computers en laptops beschikbaar gesteld aan minima. Dat is een lichte daling ten opzichte van vorig jaar.

De Computerbank, een samenwerking van Humanitas en Werk op Maat, meldt in de evaluatie voor de 2.500 euro subsidie van de gemeente Het Hogeland dat in de jaren 2017 en 2018, 2019 zo’n 80 pc’s en laptops gratis zijn uitgereikt. Het laatste jaar blijft wat achter omdat de doelgroep, zo zegt Rianne Stevens van Werk op Maat, een achterstand heeft ingehaald en de behoefte aan deze apparatuur wat minder is geworden.

In het afgelopen jaar zijn er vanuit particulieren en het bedrijfsleven voldoende tweedehands laptops en personal computers aangeboden. Vooral de donatie van het bedrijf AMCS te Diemen met 30 personal computers en 10 laptops viel op. “Zij kwamen op de hoogte van ons bestaan en onze doelstelling en wilden hier graag aan mee doen. De Computerbank was hier zeer content mee. Wel moeten we er aandacht aan blijven besteden om tweedehands personal computers en laptops geleverd te krijgen. De rol van het bedrijfsleven kan hierin worden versterkt,”aldus het verslag.

Het reviseren van de computers/laptops alsmede het uitleveren is geheel in handen van Werk op Maat Uithuizen. De Computerbank beschikt ook over een helpdesk waar gebruikers advies en hulp kunnen krijgen, ook dit gaat in samenwerking met Werk op Maat. Het subsidiebedrag 2019 2.500 euro is besteed om vervangende software van te kopen. Het totale budget is in 2019, op €1,96 na, hieraan besteed.

De Computerbank het Hogeland ontvangt veel positieve reacties van zowel particulieren als bedrijven die laptops/pc’s leveren en van de cliënten die een gratis laptop/pc geleverd krijgen, zo staat in de evaluatie. Het afgelopen jaar werd men verrast met een gift van het bedrijf Pink Rocades dat bij de afronding van een grote klus bij de gemeente Het Hogeland  de Computerbank een gift van 2.000 euro deed toekomen. “Dit geld wordt besteed om de medewerkers van de Computerbank extra scholing aan te bieden zodat zij nog beter in staat zijn om de Computerbank tot een succes te maken en wellicht kunnen doorstromen naar een reguliere arbeidsplaats in het bedrijfsleven,” aldus het verslag.

Reacties