Koninklijke onderscheiding voor 3 Winsumer brandweermannen

WINSUM – Burgemeester Henk Jan Bolding van Het Hogeland reikte op dinsdag 14 januari een Koninklijke onderscheiding uit aan drie leden van het vrijwillige brandweerkorps Winsum. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis aldaar. Het was een prachtige bijeenkomst, waarbij de burgemeester zich bij het opspelden van de onderscheidingen liet assisteren door kinderen, kleinkinderen en familieleden van de gedecoreerden. De onderscheiden brandweervrijwilligers zijn Dolf van Dijk (57), Marcel Medema (50) en Gerben Poort (44).

Dolf van Dijk begon zijn carrière bij de Winsumer brandweer in 1987. en doorliep verschillende functies. Momenteel is hij chauffeur en specialist technische hulpverlening. Hij bouwt zijn werkzaamheden voor het Winsumer korps af om ruimte te geven voor jonge instroom. Burgemeester Henk Jan Bolding: “Dolf van Dijk is met zijn loopbaan van 33 jaar bij het korps mogelijk een recordhouder. Hij mag met recht ‘brandweerveteraan’ worden genoemd.”

Marcel Medema’s brandweercarrière begon in 1995 bij het korps in Ezinge. Toen dat werd opgeheven, kwam hij als vrijwilliger bij de Winsumer brandweer. Hij is nu chauffeur. Ook speelt hij een belangrijke rol in de personeelsvereniging van het korps. Hij is in het dagelijks leven vrachtwagenchauffeur. Henk Jan Bolding noemt hem ‘een onmisbare stille kracht; toegewijd en gemotiveerd.

Gerben Poort startte zijn brandweerloopbaan toen hij net in de 20 was. Hij doorliep verschillende functie. De kennis die hij opdeed, brengt hij nu als docent over op jonge brandweervrijwilligers. Poort is zelfstandig ondernemer; hij runt een rijwielzaak in Winsum. Burgemeester Bolding: “Gerben Poort is een gedreven en gemotiveerde brandweerman die een drukke baan dankzij het thuisfront weet te combineren met zijn werk voor de brandweer.”

 

Reacties