Nationale Voorleesdagen naderen met eendenpassen

Foto: BoekStart

De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan. Ze worden gehouden van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari 2020 door heel Nederland. Tijdens deze jaarlijkse landelijke voorleescampagne staat het prentenboek Moppereend van Joyce Dunbar met tekeningen van Petr Horáček centraal. Het boek verschijnt ook in een mini-editie, de grote editie heeft een schattig knuffeltje (!).

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Daarom vinden er in het hele land leuke activiteiten rond voorlezen plaats, vaak naar aanleiding van het Prentenboek van het Jaar. Op veel kinderdagverblijven en peuterspeelzalen is er een Voorleesontbijt waarbij een speciale voorlezer wordt uitgenodigd, vaak een (plaatselijke) bekendheid. Ook in de Bibliotheek is van alles te doen en te beleven.

De Voorleestrom: een meertalig liedje

Zing tijdens De Nationale Voorleesdagen mee met ons kinderliedje D e  V o o r l e e s t r o m, een liedje in vele talen dat je kunt luisteren en meezingen voordat je gaat voorlezen. Door samen te zingen en voor te lezen groeit de emotionele band tussen jou en je kindje. Omdat er in ons land veel verschillende talen gesproken worden, is het liedje door bekende artiesten vertaald en gezongen. Luister hoe dat klinkt op Spotify en Apple Music.

 

Cookieinstellingen