Samen sterk tegen kanker

Foto: Archief HN

BEDUM – Nog ruim 2 weken en dan is het zover, de tiende editie van de Bedumer Winterloop. Wij gaan dit met elkaar beleven en het beloofd weer een geweldig spektakel te worden. Samen hebben wij maar één doel voor ogen en dat is kanker de wereld uit! Alles halen wij uit de kast om het maximale bedrag bijeen te brengen voor het UMCG Kanker Researchfonds. 

Zoals bekend is de Winterloop een sponsorloop waarbij iedereen kan meedoen, want je kunt wandelen, nordic walken, hardlopen enz. Iedereen bepaalt zelf hoe hij of zij zich 45 minuten inzet voor kanker!  Elke deelnemer probeert zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te brengen en maakt hiervoor gebruik van de sponsorlijsten die verkrijgbaar zijn bij bakkerij Hoekstra of te downloaden op de website van de Bedumer Winterloop. Er is gezorgd voor een prachtig programma met voor iedere doelgroep leuke items. Voor een overzicht van het programma en de tijden klik hier of ga voor de meest actuele informatie naar onze website of Facebook pagina.

Nieuw dit jaar is de Bedumer Winterloop wandeltocht op de zaterdag over een afstand van 5 of 12,5 km. Tijdens de lange de tocht zijn er enkele interessante en smakelijke stops gepland. Start 12,5 km. om 10.15 uur, de 5 km. om 11.30 uur. Inschrijven en start vanuit de feesttent op het Versplein. Noemenswaardig zijn ook de gastlessen van Sarél de Jong en Jasmijn Tempel. Sarél is 2-voudig wereldkampioen kickboksen. Dit speelt zich af op de vrijdagavond vanaf 18.00 uur in de Gymzaal aan de Vlijt. Colourful Het Hogeland zal zorgen voor wereldse hapjes. Ook de motortoertocht is een nieuw element, mits geen sneeuw of gladde wegen is er een route uitgezet van 140 km. en alles komt terug op het Versplein. Diverse loopgroepen komen vanaf het Hogeland naar Bedum en zullen zich aansluiten bij de lopers. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door ons eigen Wilhelmina en het dweilorkest van de Menaemer Feintsjes.

Vrijdag 31 januari opent om 17.55 uur onze burgemeester Henk Jan Bolding de 10e editie en om 18.30 uur opent Prins Jan de 5e van de carnavalsvereniging Oldeclooster de 24 uur knipstube. Later op de avond treedt Melrose voor ons op en de zaterdagavond maakt Peter Zuidhof een Hollands spektakel in de feesttent.

De saamhorigheid voor dit evenement is bijzonder en indrukwekkend. Samen maken wij er weer 2 prachtige dagen van met naar wij hopen een geweldig resultaat!

 

 

 

 

Cookieinstellingen