Stoffelijk overschot vermiste Feerwerdse gevonden

De zoektocht naar de vrouw in het Van Starkenborghkanaal
De zoektocht naar de vrouw in het Van Starkenborghkanaal
Foto:

GAARKEUKEN/EIBERSBUREN – Bij de zoektocht naar de vermiste Ilse Kroes uit Feerwerd is donderdagavond in het Van Starkenborghkanaal tussen het Gaarkeuken en Eibersburen de auto van de inwoonster uit Feerwerd gevonden. In het voertuig werd een stoffelijk overschot aangetroffen. Na identificatie bleek het om Ilse Kroes te gaan.

De hulpdiensten zijn de hele dag druk geweest met de zoekactie. Er werd ‘s ochtends en ‘s middags gezocht in het Reitdiep en het Van Starkenborghkanaal. In de middag werd een grijze bumper gevonden langs het Hoendiep Noordzijde tussen Gaarkeuken en Eibersburen, waarna er met sonar is gezocht. Er werd een auto gelokaliseerd nabij Eibersburen. Deze auto – dat leeg was – bleek niet het voertuig te zijn waar men naar op zoek was.

De lege auto wordt uit het water getakeld

Even later werd er enkele honderden meters verderop nog een voertuig gevonden. Dit bleek wel de auto van de vermiste vrouw te zijn.

Een duiker aan het werk

Zowel het Hoendiep Noordzijde als Zuidzijde zijn de hele dag afgesloten geweest. Ook het scheepvaartverkeer heeft urenlang stil gelegen op het Van Starkenborghkanaal.

Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf. Het onderzoek is afgerond.

De 41-jarige Feerwerdse had dinsdagnacht in overspannen toestand haar woning verlaten. Hierna werd de zoekactie op touw gezet.

 

 

 

Cookieinstellingen