Zwerven door het Hogeland

Foto:

HET HOGELAND – Er zwerft een raadselachtige doos door de gemeente…. Nieuwsgierig als we zijn, ging Hogeland Nieuws op onderzoek uit…

De doos is gemaakt en in gang gezet door Regina, tevens beheerder van de facebookgroep Weggeefhoek Winsum e.o.  “In een landelijke weggeefgroep kwam ik dit idee tegen, daar ging het om een doos die door heel Nederland zou gaan zwerven, en ik dacht gelijk: Hé, dat is leuk voor onze gemeente! Ik heb het dus niet zelf bedacht, maar “beter goed gestolen dan slecht bedacht, toch?”

Afgelopen zondag is de doos voor het eerst met een foto geplaatst op de weggeefhoek en zijn de “spelregels” uitgelegd. Diezelfde dag is de doos al voor het eerst opgehaald door een Hillie van der Horn (foto) . Nu, donderdag, is de doos alweer bij de volgende en zo wordt de zwerftocht voortgezet.

“De doos zit vol met spulletjes die ik weg wil geven, dit varieert van sieraden, decoratie artikelen en boeken tot toiletartikelen of een pakje thee. De bedoeling is dat een geïnteresseerde de doos gesloten ophaalt bij zijn of haar voorganger. Thuis kijk je dan pas wat er allemaal in zit. Net een kerstpakket dus, haha. De spulletjes waar jij belang bij hebt, mag je er dan uithalen en hetzelfde doe je dan in aantal (minimaal) terug in de doos zodat er ook voor de volgende voldoende keus overblijft. Als je zelf klaar bent met de doos, plaats je weer een bericht in de facebookgroep dat de doos weer gehaald kan worden en kan de doos verder zwerven naar de volgende.”

“Ik heb ontzettend veel leuke, enthousiaste reacties gekregen van mensen. Als iedereen daadwerkelijk meedoet die dit nu heeft aangegeven, kan de doos de komende maanden wel even vooruit geloof ik. Natuurlijk probeer ik zelf op termijn ook weer eens de doos te bemachtigen, om eens te kijken wat er dan allemaal in zit. Ik ben benieuwd. Ik had de spulletjes natuurlijk ook naar de kringloop of Dorcas kunnen brengen, maar dit leek me een leuk idee. Hergebruik is natuurlijk goed voor het milieu én voor de portemonnee, maar het leuke hiervan is dat je ook verbinding creëert, doordat je een praatje maakt met degene bij wie je de doos ophaalt.”

Ondertussen zit Regina ook al te denken aan een themadoos, bv. met van alles voor kinderen, want hoe leuk is het voor kinderen om zo’n verrassingsdoos open te maken en dan ook nog eruit te mogen halen wat je leuk vindt? Als je ook mee wilt doen met dit leuke project, dan kun je je aanmelden als lid van de facebookgroep “Weggeefhoek Winsum e.o.” en als de doos weer wordt aangeboden, dan ben jij wellicht de volgende die de doos in huis kan halen. Laat je verrassen.

 

 

Reacties