Bert van der Meer en ZEC samen verder

Trainer Bert van der Meer en voorzitter Bert Ozinga ondertekenen het contract
Foto: HogelandNieuws

ZANDEWEER – Bert van der Meer heeft vrijdagmiddag zijn contract met zaterdagvijfdeklasser ZEC verlengd. De Uithuizer oefenmeester tekende voor twee jaar bij.

Van der Meer is sinds 1 juni 2018 in dienst van de Zandeweerster voetbalclub en werd destijds aangesteld om samen met voorzitter Bert Goslinga en Jan Posthumus de vereniging – dat op sterven na dood was – nieuw leven in te blazen. Een 5-jarenplan werd gepresenteerd, waarmee het behoud van de club en de continu├»teit gewaarborgd moest worden. Van amper 1 elftal, staan er inmiddels 3 seniorenelftallen en een damesteam geregistreerd. En een tweede damesteam lijkt een kwestie van tijd.

“Nu gaan we de verjonging doorvoeren binnen het eerste elftal. De ‘oudjes’, de gevestigde namen als de broertjes Bakker, zullen het komende seizoen plaatsmaken voor spelers die qua leeftijd hun zoon kunnen zijn”, legt Van der Meer uit. Een gewaagde uitspraak volgt: “Over 2 ├á 3 jaar moeten er een team staan die meedoet om de prijzen.”

Naast het sportieve gedeelte is de club ook bezig met het ‘aanpakken’ van het sportcomplex. Naast de bouw van het clubgebouw 4 jaar geleden, staan er sinds het begin van dit seizoen nieuwe dug-outs op het hoofdveld. Het grootste probleem, een fatsoenlijk trainingsveld, hoopt men met de gemeente op te kunnen lossen. Voorzitter Bert Goslinga: “We hebben meerdere plannen. We zijn ‘on speaking terms’ met de gemeente en ik heb er vertrouwen in dat er wat gaat gaat gebeuren./AT

Bert en Bert, blij met elkaar

Reacties