Jasmijn Arwert wint schoolfinale Read2ME! 2020

WINSUM – De 13-jarige Jasmijn Arwert uit Bedum is de winnares geworden van de schoolronde van Read2ME! De jury vond haar voorleesprestatie het beste. De leerling uit 1b overtuigde met haar fragment uit Dagboek van een muts – Puppy Love.

CSG Winsum doet dit schooljaar voor de vierde keer mee aan Read2ME! Donderdagavond vond de schoolfinale plaats, waarin de negen voorleestoppers van de drie brugklassen het tegen elkaar opnamen. Natuurlijk werd er voorgelezen uit graphic novels als Het leven van een Loser van Jeff Kinney en Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell, maar ook historische jeugdboeken als Haaieneiland van Rob Ruggenberg en Werken voor de vijand van Arend van Dam kwamen voorbij.

En dan zijn er nog de YA-thrillers van Mel Wallis de Vries die sommige meiden in de onderbouw al willen lezen. Yaël Braakhekke uit Hornhuizen leefde zich uitstekend in en voerde de spanning op tijdens haar fragment uit Klem van Mel Wallis de Vries, de koningin van de Young Adult-thriller, en werd daarmee tweede. Boeken die door bovenbouwers in het vmbo mogen worden gelezen, maar die niet zelden ook in de brugklas en klas 2 gewaardeerd worden door liefhebbers van spannende whodunits. De derde plaats was voor Rudger de Vries uit Winsum met zijn fragment uit Werken voor de vijand.

Jasmijn zal CSG Winsum vertegenwoordigen op de regionale- en/of provinciale finales die binnenkort plaatsvinden.

Tekst: Jacob Bosma, foto’s: Regina Pol

Cookieinstellingen