Jachthaven Onderdendam vraagt subsidie voor onderhoud

Foto: Stichting Recreatiehaven Onderdendam.

ONDERDENDAM – De Stichting Recreatiehaven Onderdendam doet een beroep op het gemeentebestuur om in aanmerking te komen voor subsidie uit de NPG-gelden. Het gaat uit de losse pols om een bedrag van 150 duizend euro.  

Het NPG-geld is een fonds voor de economische en sociale innovatie van de gemeenten die te lijden hebben van de gevolgen van de aardgasschade. Een pot waar vele miljoenen in zit.

Het bestuur van de in 1978 opgerichte stichting van de jachthaven van Onderdendam schrijft aan het gemeentebestuur dat er in de loop der jaren wel onderhoud is gedaan, maar dat “vele zaken verouderd zijn en niet meer voldoen aan de huidige eisen van veiligheid.” Het gaat dan met name om de beschoeiing en de stijgers die te lijden hebben gehad van de daling van de bodem als gevolg van de aardgaswinning. Installaties voor de verwarming en geisers voor warm water zijn dringend aan vernieuwing toe, zo stelt het bestuur van de aan de Warffumerweg gelegen haven.

De beschoeiing valt onder de verantwoordelijkheid van het waterschap. Voor de rest van de voorzieningen is men bezig offertes aan te vragen. Het zal gaan om een bedrag van 150 duizend euro, gebaseerd op een zeer grove schatting./BM

Cookieinstellingen