Getuigen van aanrijding/doorrijding in Baflo gevraagd

Splitsing Winsumerweg-Gebr. Gootjesstraat
Foto: HogelandNieuws

BAFLO – Donderdagmorgen rond 11.30 uur vond er in Baflo een aanrijding plaats op de tweesprong Winsumerweg en de Gebr. Gootjesstraat. Een 56-jarige Winsumer fietser – hij wilde via de Rudolf Agricolastraat naar Bikecentre Reinder Luurtsema – werd afgesneden door een haastige automobilist(e) en kwam daarbij ten val. De bestuurder van de auto reed na het incident door.

Aanrijdend op de tweesprong gaf de fietser met zijn arm aan dat hij linksaf wilde slaan. Op het moment dat hij naar links stuurde werd hij van achteren ingehaald door een met hoge snelheid rijdende personenauto die hem afsneed. De fietser maakte een fikse smak op het wegdek. De automobilist stopte niet, maar vervolgde met hoge snelheid zijn weg in de richting van het treinstation.

De onfortuinlijke fietser werd overeind geholpen door medewerkers van Beheer en Onderhoud van de gemeente Het Hogeland. Ook stopte er een automobilist die uit de richting van Viskenij kwam aanrijden. Deze automobilist vertelde dat hij net gepasseerd was door een blauwe Opel Astra: “De dolle reed met hoge snelheid het dorp in.”

De gewonde fietser wist bij het Bikecentre te komen, maar was wel een gedeelte van het verhaal kwijt.

Maandag heeft de Winsumer aangifte gedaan van de aanrijding/doorrijding. Hij raakte bij het ongeval gewond en is voor controle en onderzoek naar de huisarts geweest, die zware kneuzingen constateerde op verscheidene plekken.

Op verzoek van de Winsumer vraagt HogelandNieuws of de bestuurder van de blauwe Opel Astra/ Corsa? zich wil melden. Ook worden getuigen gevraagd contact op te nemen. Tenslotte zou het fijn zijn wanneer de man die de blauwe Opel Astra/ Corsa tegemoet kwam en bij de fietser is gestopt nog een keer zijn verhaal zou willen doen.

Contact graag via [email protected] of via Whatsapp 06 50231841.

 

Delen wordt zeer op prijs gesteld.

Reacties

Cookieinstellingen