Raad van State geeft dossier Bloemenbuurt het casusnummer 202000588/1/r3

Foto: Archief HN

WINSUM – Een werkstuk van zo’n 200 pagina’s kreeg de administrateur van de Raad van State op zijn werktafel. Het kan iets meer zijn of wat minder. Het is het dossier Kortsluiting, afgeleverd door de Bloemenbuurtgroep Winsum en heeft het casusnummer 202000588/1/r3 gekregen met de omschrijving ‘Het Hogeland, BP De Kortsluiting’. 

De zaak is genoegzaam bekend. De gemeenteraad is akkoord gegaan met de wijziging van het bestemmingsplan aan de noordkant van Winsum. Hiermee is de weg vrij voor de aanleg van een verbinding tussen de Onderdendamsterweg en Ranum, een verbinding die vlak achter de Bloemenbuurt loopt. De tegenstanders van dit tracé – verenigd in de Bloemenbuurtgroep – hebben als laatste redmiddel de gang naar de Raad van State, de hoogste bestuursrechter.

Mr. Anna Kwint-Ocelikova van De Haan Advocaten staat de groep bij. Pieter Tuinman van de Bloemenbuurtgroep is goed geluimd: “Het is niet netjes om hangende de rechtszaak daar van alles over te roepen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt.”/BM

 

 

Cookieinstellingen