Lancering nieuwe interactieve wandelroute: in duizend jaar oude voetsporen

Foto: waddenland.groningen.nl

WINSUM – Op zaterdag 29 februari wordt om 11.00 uur bij ‘De Jongens uit de buurt’ in Winsum de interactieve thematische wandelroute in duizend jaar oude voetsporen gelanceerd. De wandelroute is de vijfde route in een reeks van tien nieuw te ontwikkelen wandel-, fiets- en vaarroutes in de regio Waddenland. Ze krijgen allemaal een plek in de gratis routeapp Waddenland Routeland.

De wandelroute ‘In duizend jaar oude voetsporen’ is bijna 19 kilometer lang en voert door Winsum, Schilligeham, Schaphalsterzijjl, Schouwerzijl, Groot Maarslag, Mensingeweer en Maarhuizen. Wandelaars op de route komen onderweg steeds meer te weten over de omgeving. Onderweg popt op diverse locaties informatie op in de vorm van tekst, beeld, kaarten en geluid. Deze nieuwe wandeling neemt je mee door het eeuwenoude landschap rondom Winsum.  Je volgt de 1000 jaar oude voetsporen van de monniken van Aduard, loopt over historische laantjes en komt op plekken waar de tijd verstild. Zo sta je stil bij de oude boomgaard Abelstok met een bijzonder verhaal en kom je alles te weten over het de invloed van Aduard op dit gebied. Zo was Schilligeham in de middeleeuwen een kloostervoorwerk van het Cisterciënzerklooster Aduard, dat in de middeleeuwen één van de beroemdste abdijen van Europa was. Met deze informatie in het achterhoofd beleef je het landschap veel intenser. De route heeft twee startplaatsen: De Jongens uit de buurt/Marenland Recreatie in Winsum en het NS Station Winsum.

Zestien toeristische ondernemers, tevens deelnemers van Stichting Promotie Waddenland, liggen op of vlakbij de route. Informatie over deze bedrijven popt op als men in de buurt is. De ondernemers zijn ‘ambassadeur’ van de route. Door handig gebruik te maken van hun contacten met gasten en bezoekers wordt de kwaliteit van de routes geborgd.

De thematische routes zijn een initiatief van Stichting Promotie Waddenland en App bouwer Knowlogy en worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Groningen. Tot maart 2020 wordt maandelijks een nieuwe route opgeleverd en aan de app Waddenland Routeland toegevoegd, die gratis te downloaden is via de Google Play en de App Store.

Meer informatie is te vinden op: www.waddenland.groningen.nl/route-app

Reacties

Cookieinstellingen