Briljant in Baflo

Reinaard en Auktje de Graaf-Douma
Foto: HogelandNieuws

BAFLO – Op 11 februari 1955 stapten Reinaard de Graaf en Auktje Douma het gemeentehuis van Baflo binnen, om het gebouw nog geen uur later als getrouwd stel te verlaten. Maandag – precies 65 jaar later – was het feest. Eerst met familie en vrienden in de feestzaal van eetcafĂ© Beuving, ’s middags kwam locoburgemeester Kristel Rutgers het briljanten echtpaar aan huis namens de gemeente feliciteren.

Reinaard de Graaf (87) en mevrouw Auktje de Graaf-Douma (83) hebben elkaar in Uithuizen leren kennen. Het was op Hemelvaartsdag 1952. Onder de rozentunnel van de Menckemaborg kwamen de ogen van de jonge Reinaard uit Rasquert in contact met die van dat meisje uit Tinallinge, Auktje. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Na zijn schooltijd ging Reinaard eerst bij een boer aan de slag. Daarna werkte hij tot aan zijn vervroegd pensioen als schoonmaker in het Academisch Ziekenhuis, het huidige UMCG te Groningen. In z’n vrije tijd mag hij graag in de tuin bezig zijn.

Auktje ging na haar schoolperiode aan als huishoudelijk hulp aan de slag bij diverse werkhuizen. Zwemmen is een grote hobby van haar en ook fietst ze nog graag met haar echtgenoot.

Het echtpaar kreeg vier zonen en prijst zich verder gelukkig met klein- en achterkleinkinderen./AT

Reacties