Hakkúh met de Party Animals in Warffum

Foto: Youtube

WARFFUM – Op 14 maart tijdens het Q-Music Foute Uur Live XXL zullen ook de Party Animals van de partij zijn. Happy hardcore van de bovenste plank in de Op Roakeldaishal. Hakkúh tot je erbij neer valt.

De Nederlandse houseband scoorde in de tweede helft van de jaren ’90 vele hits, in binnen- en buitenland. Hun doorbraak kwam met ‘Have you ever been mellow‘. Het werd een nummer 1 notering in de Nederlandse Top 40. ‘Hava Naquila’ en ‘Aquarius’ volgden en stonden ook bovenaan de hitlijsten. De populariteit van de Nederlandse band ging ver over de grenzen en in Hong Kong werd ‘Atomic’ (origineel van de Amerikaanse punk-rockformatie Blondie) een mega-hit.

Eind jaren ’90 werd het stil rond de band. Een succesvol optreden op een studentenfestival een aantal jaren later zorgde er echter voor dat de band nieuw leven werd ingeblazen. Hits van o.a. ELO, Dizzy Man’s Band, Beastie Boys en Bow Wow Wow werden in een ‘hardcore-jasje’ gestoken. Herkenbare muziek om op te Hakkúh. Optredens op Mysteryland en Lowlands volgden.

In 30 jaar is de samenstelling van de Party Animals met regelmaat gewijzigd, ruim twintig ‘animals’ passeerden de revue, maar één ding is altijd gebleven: happy hardcore van de bovenste plank en de garantie voor een geslaagde avond.

“O ja, gabbers in Australian-pakkie op Nike Air zijn van harte welkom. En er is genoeg parkeerruimte voor hun scooter”, zo laat iemand van het organiserende  Op Rikodais nog even vluchtig weten./AT

 

 

 

Reacties