Margreet Ham wint klaverjasmarathon

V.l.n.r. Johan van der Wal (3e), Margreet Ham (winnares) en Arjen van Ittersum (2e)
V.l.n.r. Johan van der Wal (3e), Margreet Ham (winnares) en Arjen van Ittersum (2e)
Foto: De Hoogte

WINSUM – De 24e editie van de traditionele klaverjasmarathon in zalencentrum De Hoogte zit er weer op. Zaterdag streden 64 deelnemers – ook van buiten de gemeente Het Hogeland- tussen 10:00 en 22:00 uur om de punten. Na 13 boompjes te hebben gespeeld werden de punten opgeteld en bleek Margreet Ham met een puntentotaal van 22.892 de winnaar.

De tweede prijs van het jaarlijkse kaarttoernooi ging naar Arjen van Ittersum. Met 22.383 punten bleef hij Johan van der Wal nipt voor. Met 22.260 punten werd hij derde. Met 17.414 punten ging de poedelprijs dit jaar naar Berend Kruize. De hoogte boom (2421 punten) was voor Annelies Toonstra en Johan Oldmans.

Gezellige volle bak in De Hoogte

De kaarters werden de gehele dag goed verzorgd. Klaas Brouwer en zijn rechterhanden Geert en Janny zorgden ervoor dat de kaarters ongestoord scherp konden blijven wat het kaartniveau in ‘De Hoogte’ bracht. Ook het traditionele ‘avondeten’ – de nasi en de stamppot – viel er weer goed in bij de deelnemers. De organisatie sprak dan ook van een zeer geslaagde dag.

Cookieinstellingen