Zandeweerster Fred Bakker 25 jaar bij de KNRM

Fred bakker aan het werk
Fred bakker aan het werk
Foto: Willianne Knol/KNRM

EEMSHAVEN – Afgelopen vrijdag was het gezellig druk op het reddingstation aan de Borkumweg nummer 3b. Er werd een klein feestje gevierd vanwege het 25-jarig jubileum van Fred Bakker.

Uit handen van Operationeel Inspecteur Dick Veen ontving Bakker een oorkonde en Fred’s echtgenote mocht hem de KNRM draagspeld opspelden. De Zandeweerster was op 13 januari precies 25 jaar actief als opstapper en is ook enkele jaren plaatsvervangend schipper geweest.

Peter van der Laan ontving een oorkonde en jaarspeld wat bij de vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid hoort. Peter zet zich al ruim 20 jaar in voor de KNRM, waarvan hij 15 jaar onderdeel uitmaakt van de walploeg op het reddingstation.

Links: Fred Bakker  (foto: Peter van der Laan/KNRM)    Rechts: Peter van der Laan en zijn vrouw (foto: Johan Dijkstra/KNRM)

Afscheid

Behalve de jubilea stond de avond vooral ook in het teken van het afscheid van een viertal leden van de plaatselijke commissie. Zo werd er afscheid genomen  van Marijke van Beek. De oud-burgemeester van de gemeente Eemsmond was 12 jaar lang als zeer betrokken voorzitter verbonden aan het reddingstation.

Ook nam het station afscheid van Germ Martini. Martini heeft zich bijna 30 jaar ingezet voor de KNRM. Hij was betrokken bij de oprichting van ons reddingstation in 1990, was lange tijd secretaris in de plaatselijke commissie en was daarnaast ook nog enige tijd Operationeel Inspecteur, regio Noord in dienst van de KNRM.

Peter Hut begon ruim 26 jaar geleden bij de Radio Medische Dienst van de KNRM. Later trad Hut toe als lid van de plaatselijke commissie van ons reddingstation.

Tot slot Eric Siegers. Hij was bijna 6 jaar Coördinator Communicatie & Fondsenwerving, maar kon dit helaas niet langer combineren met zijn drukke baan.

Alle scheidende commissieleden ontvingen namens de KNRM leuke cadeautjes uit handen van Operationeel Inspecteur Dick Veen en een goed gevulde mand met lekkers namens alle collega’s van KNRM Eemshaven.

De vier commissieleden werden bedankt voor hun betrokkenheid bij ons reddingstation, de prettige samenwerking en het vele werk wat zij hebben verricht in de plaatselijke commissie.

Cookieinstellingen