Gemeente bedankt vuurwerkafvalophalers Wouter en Lise

Wouter en Lise tonen trots hun diploma
Wouter en Lise tonen trots hun diploma
Foto: HogelandNieuws

BAFLO – Milieuwethouder Harmannus Blok ging woensdagmiddag even op bezoek bij de 10-jarige Wouter Ellerkamp en zijn buurmeisje Lise Reinders (12) uit Baflo. De kinderen hadden op 1 januari vijf vuilniszakken vuurwerkafval van straat gehaald en werden daarvoor bedankt.  

Wouter had op het Jeugdjournaal een soortgelijke actie gezien en bedacht zich om het ook te gaan doen. Samen met ‘buurvrouw’ Lise gingen ze op nieuwjaarsdag de eigen straat schoonmaken. Het plezier was groot en meerdere straten volgden. Aan het eind van de dag bedroeg de oogst vijf volle huisvuilzakken.

Dit werd na wat telefoontjes over en weer aangeboden op het gemeentehuis van Winsum, maar het afval moest toch eerst weer mee naar Baflo. In het gemeentehuis is daarop besloten om de actie van de kinderen op gepaste wijze te belonen. Woensdagmiddag was het dan zover. Gemeente Het Hogeland kwam drie man sterk naar Baflo.

Van Ingmar Ongering (medewerker Duurzaamheid&Grondstoffen) overhandigde beide vuurwerkafvalophalers met een afvalgrijper, een reflecterend vest van ‘Nederland Schoon’, werkhandschoenen en een rol afvalzakken.

Wethouder Harmannus Blok was lovend over de actie en van hem ontvingen ze beiden een diploma en een envelop met inhoud.

Tot slot was het Sander Hoekstra (medewerker Beheer&Onderhoud) die de moeder van Wouter blij maakte, door de 5 zakken rommel mee te nemen.

Wouter en Lise waren blij met de cadeautjes en de aandacht van de pers, maar “Als we niks hadden gekregen was het ook goed geweest”, zegt Wouter. Lise knikt instemmend./AT

Cookieinstellingen