Horeca zoekt werknemers via een borrelbijeenkomst  

Foto: HogelandNieuws

WINSUM – Op 10 maart wordt in Zalencentrum De Hoogte in Winsum de BaanBorrel gehouden. Van 15.00 tot 17.00) kunnen horecaondernemers en werkzoekenden elkaar in een laagdrempelige sfeer ontmoeten. De horeca schreeuwt om werknemers en met dit initiatief wil men met belangstellenden voor een baan in contact komen.

Deelnemende werkgevers zijn Marenland, Ons Schathoes, Landgoed Verhildersum, Herberg Gouden Karper, Beleef Lauwersoog, Camping Lauwersoog, Het Booze Wijf, Lauwersoog Water Events, Waddengenot Pieterburen, Terschelling Uitzendbureau.

Op 9 en 10 maart organiseren meer dan 50 horecazaken op 8 locaties de BaanBorrel. In het Noorden hebben horecaondernemers, KHN, HorecaGroningen.nl en Werk in Zicht elkaar opgezocht om een oplossing te vinden voor het groeiende personeelstekort in de horeca. Met de campagne Word jij verliefd op de horeca? organiseren meer dan 50 horecazaken in Groningen en Drenthe de BaanBorrel. “De BaanBorrel brengt werkzoekenden en horecaondernemers op een laagdrempelige en gezellige manier bij elkaar. En het mooie is: iedereen is welkom. Het aantal vacatures in de horecabranche groeit nog steeds en zo ook de krapte op de arbeidsmarkt. Er studeren onvoldoende jongeren af vanuit een horecaopleiding om alle vacatures te kunnen vervullen,” aldus de organisatie.

“Bij werken in de horeca draait het om arbeidsethos, competenties en persoonlijkheid. Daarom wordt er tijdens de BaanBorrel niet gewerkt met cv’s, motivatiebrieven of moeilijke procedures. In plaats daarvan ontvangen werkzoekenden en werkgevers wildcards die ze uit kunnen delen bij hun eerste kennismaking. Bij een goede eerste indruk worden via deze wildcards vervolgafspraken gepland. Nieuw talent aanboren uit alle doelgroepen Investering in nieuw talent is noodzakelijk om langdurig openstaande vacatures te vervullen. Vaak betekent dit ook investering in scholing en begeleiding. Tijdens de BaanBorrel zijn opleiders en grote werkgevers aanwezig.  Iedereen is welkom. Jong, oud, met of zonder ervaring, (HBO) geschoold of ongeschoold. Er zijn 1600 openstaande vacatures in noordelijke horeca,” zo zegt de organisatie.

Reacties