Themahoek over hersenen in bieb Bedum

Wethouder Dijkhuis en Biblionetbestuurder Van der Hoogen.
Wethouder Dijkhuis en Biblionetbestuurder Van der Hoogen.
Foto: Berto Merx

BEDUM – Breinbieb heet het. Een hoek in de bibliotheek van Bedum speciaal gricht op het onderwerp Brein. Gisteren werd het geopend door wethouder Eltjo Dijkhuis en Rachel van den Hoogen, bestuurder van Biblionet.

De hoek is gericht op alles wat met de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen heeft te maken. Het gaat om informatieve boeken, vooral gericht op het onderwerp dementie. Boeken, maar ook spelletjes om het geheugen te trainen. “Het is heel breed,” zegt Ilona Ebels regiomanager van de bied. “We gaan komend jaar activiteiten organiseren rond het thema brein. Een inloopavond, bijeenkomsten met organisaties die actief zijn op het gebied van dementie, we moeten het nog verder uitwerken. En de hoek nog verder aanvullen.”

Eerder werd in de bied van het Groninger Forum, in de bieb van Hoogezand en Delfzijl een dergelijke themahoek ingericht. Ilona Ebels: “Bij de opening ervan in Delfzijl zei iemand van de zorginstelling TSN: wat zou het mooi zijn als zo iets er ook op Het Hogeland zou zijn. Nou ja, dat hebben we opgepikt. De gemeente Het Hogeland ondersteunt het initiatief met 3500 euro uit de begroting voor WMO.

Wethouder Dijkhuis, hij heeft de bibliotheken in zijn portefeuille, zei bij de opening: “De bieb is niet meer een plek waar je een stempeltje met datum in laat zetten als je een boek leest. Het is een ontmoetingsplek geworden. Dit initiatief staat op de kruising van gezondheidszorg en maatschappelijke ondersteuning, het sociale domein. Het is een voorbeeld van de nieuwe activiteiten voor bibliotheken. Vandaar dat we dit als gemeente graag ondersteunen./bm

Cookieinstellingen