‘Verschil in aanvliegniveau voetbalclub, gemeente en initiatiefnemers MFA Bedum

Een kunstzinnige impressie van het MFA.
Een kunstzinnige impressie van het MFA.
Foto: MFA

BEDUM – De ontwikkeling van de Multi Functionele Accommodatie MFA in Bedum loopt vertraging op, zo blijkt uit antwoorden van wethouder Blok op vragen van het PvdA-raadslid Jaap Heres.

Het gaat om het plan om in het sportpark van Bedum een gebouw neer te zetten dat naast de Bedumer voetbalclub ook aan sport verwante bedrijven en instellingen onderdak moet bieden. Heres begon met een eenvoudige constatering. In de gemeentebegroting voor 2020 werd gemeld dat de raad afgelopen december een plan met de kaders voor de ontwikkeling van het centrum zou krijgen. “Waarom is dit plan er nog niet?” Vroeg de PvdA-er. Het provinciebestuur heeft een subsidie van 350 duizend voor het MFA beschikbaar gesteld, mits er voor 1 december 2019 een plan met de andere financiers erbij klaar zou zijn. Heres wilde weten waarom dit plan er nog niet is en of hierdoor de subsidie in gevaar komt. Hij stelde dat verschillende partijen die bij het plan betrokken zijn dreigen af te haken.

Wethouder Harmannus Blok hield de raad voor dat er tussen de initiatiefnemers van het MFA en de gemeente “verschil in aanvliegniveau was. De initiatiefnemers hadden een kant-en-klaar plan. De gemeente en de voetbalvereniging stonden op achterstand. Achter de schermen is hieraan tijd besteed. Het heeft wat geduurd voordat we op hetzelfde niveau waren. Er is recent een gesprek geweest met de initiatiefnemers en SV Bedum. Het plan voor de financiële kaders, dat gaat niet op heel korte termijn lukken,” aldus |Blok De subsidiëring van het project door de provincie loopt voorlopig geen gevaar. De provincie hecht aan goede plannen en daarin is de tijdsfactor niet zo heel erg strak. “Het behouden van deze subsidie ligt primair bij de initiatiefnemers, zei Blok. Er is een memo toegezegd met de stand van zaken./bm

Cookieinstellingen