Extra geld om wachtlijsten Veilig Thuis Groningen weg te werken

Foto: CC0

HET HOGELAND – Het college van B&W stelt de raad voor om in 2020 een extra bijdrage van ruim 160.000 euro te verstrekken aan Veilig Thuis Groningen, een organisatie die hulp biedt in geval van huiselijk geweld of kindermishandeling. Veilig Thuis Groningen kampt met wachtlijsten. De extra bijdrage komt bovenop de jaarlijkse subsidie van 55.000 euro die de organisatie van Het Hogeland ontvangt.

Veilig Thuis Groningen wordt gesubsidieerd door alle Groninger gemeenten. Met de extra bijdragen van die gemeenten kan de organisatie personeel aannemen waardoor de wachtlijsten kunnen worden weggewerkt.

Verantwoordelijk wethouder Mariette de Visser over de extra bijdrage: “De wachtlijsten zijn een gevolg van een nieuwe wet. Die maakt het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling gemakkelijker. De wet is dus succesvol. Maar het leidt ook tot mensen die te lang op hulp moeten wachten. Om er voor te zorgen dat er snel op meldingen van probleemsituaties kan worden ingespeeld, is meer personeel nodig. Wachtlijsten vindt het college zeker niet gewenst. Vandaar dat we hebben ingestemd met extra geld voor Veilig Thuis Groningen.”

Cookieinstellingen