Zeehond Olaf is al Bekende Nederlander bij vrijlating

Olaf nog als puppy.
Olaf nog als puppy.
Foto: Martina Zilian

PIETERBUREN – Aanstaande zondag zal zeehond Olaf, bekend via social media en tv, worden vrijgelaten. Deze jonge grijze zeehond werd als eerste pup van het winter seizoen opgevangen door Zeehondencentrum Pieterburen.

 Hij werd door duizenden mensen op de voet gevolgd omdat hij een levensreddende operatie moest ondergaan waarbij zijn oog werd verwijderd. Bovendien werd hij ook nog bezocht door Ryanne van Dorst tijdens opnames van het NPO3 programma Nachtdieren en zij zal Olaf nu ook gaan vrijlaten.

Met een andere grijze zeehond, Trevv. wordt Olaf op een hooggelegen zandbank aan de grens van de Waddenzee en de Noordzee vrijgelaten. “De vrijlating van Olaf wordt extra speciaal door de aanwezigheid van een speciale gast. In de nacht na de operatie van Olaf kreeg het Zeehondencentrum onverwacht bezoek van het programma Nachtdieren van NPO3. Presentatrice Ryanne van Dorst ontmoette in de kleine uurtjes de dierenarts die hem nauwlettend in de gaten hield gedurende de nacht. Ryanne bleek enorm geraakt te zijn door het verhaal van Olaf en daarom zal zij degene zijn die Olaf gaat vrijlaten op 8 maart,” aldus een voorlichter van het Zeehondencentrum.

Grijze zeehond Olaf werd als verweesde pup van ongeveer 3 dagen oud gevonden op het strand van Vlieland waar hij na een zware storm was aangespoeld. “Hij had een fikse ontsteking aan zijn linkeroog. De infectie was zo ernstig dat de zeehond blind werd aan zijn linkeroog en dat de oogbol verwijderd moest worden om te voorkomen dat hij er op latere leeftijd last van zou houden,” zo laat men weten.

Gedurende Olaf’s herstel werd hij vrijwel dagelijks gevolgd via de website en social media kanalen van het Zeehondencentrum waardoor een groot publiek met hem meeleefde. Van kleine witte pup groeide hij uit tot een flinke, grijze zeehond die zich na deze week zelf gaat redden. “Dat hij dat kan, daar twijfelt het team van het Zeehondencentrum niet aan. Dat hij door een levensreddende operatie een oog mist heeft daar ook geen invloed op,” aldus het Zeehondencentrum.

Cookieinstellingen