Advies Oranje Fonds: “Stel klussen NLdoet uit !”

Foto: Archief HN

UTRECHT – Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt het Oranje Fonds het niet verantwoord om de geplande activiteiten rondom NLdoet op 13 en 14 maart door te laten gaan en adviseert organisaties die meedoen dan ook om de klussen uit te stellen.

Landelijk staan er voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland 8700 klussen op het programma. Het Oranje Fonds hoopt dat die op een later moment zullen worden opgepakt. Er zal in ieder geval geen nieuwe landelijke datum voor de zestiende editie van NLdoet worden geprikt.

Marc van Hal, waarnemend directeur van NLdoet, geeft met pijn in het hart het advies: “NLdoet is een feest van sociale verbinding, maar er is niks belangrijker dan gezondheid.”

NLdoet in de gemeente Het Hogeland

Cosis heeft besloten af te zien van activiteiten in het kader van NLdoet en volgt daarmee de aanbeveling van de landelijke organisatie van NLDoet. Dit in verband met het coronavirus.

Het werk dat leden van het college van B&W van gemeente Het Hogeland morgen zouden verrichten aan de belevingstuin van de vestiging van Cosis in Uithuizen komt dan ook te vervallen.

Cookieinstellingen