Rutte in Eemshaven: “Hier is wel wat bezig”

Het was druk met fotografen bij het persmoment.
Het was druk met fotografen bij het persmoment.
Foto: Berto Merx

EEMSHAVEN – “Indrukwekkend, een van de best uitgeruste havens van Europa,” zei minister-president Rutte gisteren na de excursie bij Buss Terminal, het bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van windmolenparken op zee.

Eerder op de dag bezocht hij Appingedam om zich op de hoogte te stellen van de aardbevingsproblematiek. Daarna toog hij naar de Eemshaven waar hij door de directie van Groningen Seaports werd bijgepraat over de ontwikkelingen in de Eemshaven. Het werkbezoek eindigde op het terrein van Buss Terminal, waar onderdelen voor on- en offshore windparken worden geassembleerd. “De kennis van de universiteit en de hogeschool in Groningen, ondernemers die actief zijn op het gebied van energie, de haven, hier is wel wat bezig op het gebied van nieuwe energie,” zei Rutte tijdens het persmomentje en liet nog weten “Groningen was de energieprovincie van Nederland en heeft heel veel in zich om dat weer te worden met groene energie.”

Op Twitter liet de bewindsman na afloop weten dat hij “de Eemshaven in Delfzijl” had bezocht. Foutje. Maar ja, ook een minister-president maakt wel eens een topografie-foutje.

Cookieinstellingen