Coronavirus legt sport plat tot en met 31 maart

Geen voetbal, ook niet in Usquert
Foto: HogelandNieuws

ZEIST – Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte van donderdagmiddag heeft de KNVB direct besloten om alle voetbal tot 1 april eruit te gooien. Andere sportbonden denken er net zo over en leggen de competities eveneens stil.

De regering heeft besloten dat alle bijeenkomsten en evenementen waar meer dan 100 mensen verwacht worden, vanwege de coronacrisis worden afgezegd.

Het betekent dat ook VV Usquert-DWZ van aanstaande zondag in de 5e klasse van het zondagamateurvoetbal niet gespeeld wordt, wat tot enige verbazing bij de eerste selectie van de plaatselijke voetbaltrots heeft geleid. Immers, de Usquerders hebben in thuiswedstrijden nog niet voor meer dan 20 toeschouwers gespeeld.

Niet alleen voetbal eruit

Naast de KNVB hebben ook andere grote bonden, waaronder de KNKV (Korfbal), Nevobo (Volleybal), NHV (Handbal), KNGU (Turnen) en de KNHB (Hockey) besloten om de wedstrijden t/m 31 maart te schrappen.

Hardlopen

De KNAU (Atletiekbond) geeft advies op haar website: Trainingen en andere atletiekgerelateerde activiteiten op de club  kunnen doorgaan: bij groepsgroottes rond de 100 personen is het advies de activiteit te cancelen dan wel een splitsing aan te brengen waardoor kleinere groepen ontstaan. Tenslotte blijft het dringende advies aan mensen met (milde) verkoudheidsklachten thuis te blijven. Het zijn de richtlijnen van de RIVM.

Loopgroep Bedum en loopgroep Artemis (Winsum) hebben contact met elkaar gehad en besloten het advies van de KNAU op te volgen. “Er wordt getraind vanaf locatie, voor lopers van Artemis is dat – net als voorheen – bij vv Winsum, alleen wordt nu geen gebruik gemaakt van de kleed- en doucheruimtes”, aldus Artemis-voorzitter Janneke Klaassen.

Sport- en Fitnesscentra

Bij de sportscholen en fitnesscentra wordt er verschillend gedacht over de ernst van het coronavirus, althans zo lijkt het. HogelandNieuws ‘bezocht’ er 3 dichtbij huis.

Sportcenter Arobus (Uithuizen) laat de keuze over aan de sporters, zo is te lezen op de Facebookpagina:

Corona, hoe willen wij hier mee omgaan.

Er is voldoende berichtgeving vanuit de RIVM geweest.

We gaan er dan ook vanuit dat deze richtlijnen gevolgd worden.

Maar toch nog een paar reminders vanuit ons waarom te denken. Deze zullen niet veel anders zijn dan de reeds genoemde maatregelen.

– Ben je niet fit en/of vertoon je griepverschijnselen blijf dan thuis

– Maak je gebruikte materiaal/toestellen schoon.

– Maak gebruik van je handdoek tijdens het sporten.

– Hoest en nies aan de binnenkant van je ellenboog.

Neem vooral hierin je eigen verantwoordelijkheid.

Sport- Fitness- en Activiteitencentrum Veldwijk (Winsum) neemt daarentegen geen risico’s, blijkt op hun Facebook.

Beste sporters,

Naar aanleiding van de landelijke maatregelen vanwege het Coronavirus is het Sport- en fitnesscentrum tot nader bericht gesloten. De gezondheid van al onze sporters staat voorop.

Indien er veranderingen zijn omtrent het landelijk beleid zal dit worden gecommuniceerd via de website en de social media.

Wij hopen op jullie begrip.

Graag dit bericht zoveel mogelijk delen.

Team Veldwijk

Sport Slim (Winsum) heeft helemaal niets over het coronavirus op haar website en Facebookpagina staan.

 

 

 

 

Reacties