Jarig in Corona-tijd

WINSUM – Jarig zijn in Corona-tijd, dat is niet echt een feestje, toch? Met alle maatregelen die nu gelden, valt er geen gezellige verjaardagsvisite of een leuk kinderfeestje te organiseren.

Maar voor mevrouw de Jonge – die maar liefst 86 jaar is geworden en nog in goede gezondheid is – was het wel degelijk feest vandaag! Draaiorgelbedrijf Joris ten Have speelde de mooiste deuntjes vandaag op hun draaiorgel voor bewoners van Winkheem en de Twaalf Hoven. Mevrouw de Jong kon daar ook al van genieten, want ze woont er vlakbij. Maar het draaiorgel kwam op verzoek van een aantal buren speciaal naar haar huis om diverse verjaardagsliedjes te spelen. De zon straalde in een helderblauwe lucht en familieleden en buren verhoogden de feestvreugde nog meer voor mevrouw de Jonge. Ze zat ontspannen op haar rollator voor haar voordeur, waar ze genoot van alle feestelijkheden. Bijzonder detail: haar achterkleinzoon Noah is tegelijk jarig met zijn overgrootmoeder en is één jaar oud geworden.

Toen het draaiorgel weer wilde vertrekken en over het Voorwerk reed, bleek in dezelfde straat nog een Jarige Jet te zijn! Sofieke is vandaag namelijk 8 jaar geworden. Ook voor haar werd er natuurlijk halt gehouden en wederom klonk het assortiment aan verjaardagsliedjes door de straat. In haar adembenemende Frozen-jurk poseerde ze als een volleerd model voor het pijporgel. En toen kon natuurlijk het lied “Let it Go” uit de film Frozen niet ontbreken.

Dankzij en/of ondanks het Corona-virus werden deze verjaardagen niet vergeten.

HogelandNieuws feliciteert mevrouw de Jonge, Sofieke en Noah.

 

 

 

Tekst en foto’s: Regina Pol

Reacties